20 webs de recursos educatius que no et pots perdre

El col·lectiu de mestres cada vegada és més actiu en l’ús de les TIC. Cada cop som més els mestres que creiem en la força de la xarxa per compartir recursos, per buscar informació, per resoldre problemes, per participar en projectes en comú…

En aquest article et presento un recull de webs que et poden ser útils en la teva feina a l’escola.

 

20 webs de recursos educatius

 

Edu365

L’edu365 és el portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que ha esdevingut un aparador de la innovació a l’educació mitjançant les TIC. En el web podeu trobar diferents activitats classificades en les diferents àrees.

– Edu3.cat

Web dedicada exclusivament a visionar vídeos educatius. A través de la CERCA podeu trobar-los fàcilment.

 – Més Recursos Educatius

Web que recull materials educatius a punt per imprimir. Els materials estan ordenats seguint l’estructura del currículum i organitzats per nivells educatius.

Espai educatiu en el que podeu trobar molts links amb activitats molt diverses per treballar les diferents àrees en els diferents nivells educatius.

 – El web de la Teresa

Web que recull gran varietat de recursos educatius i links interessants per treballar en les diferents àrees.

– Educació i les TIC

Bloc que recull recursos Tic, material didàctic i experiències educatives.

Pàgina web per treballar totes les àrees en els diferents nivells educatius.

Web amb links per treballar les diferents àrees amb jocs interactius.

Conjunt d’activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats motrius, sensorial, cognitives i emocionals, i en general a tota la població infantil fins a 4 anys.

– Alexandria

És una biblioteca de recursos digitals per a l’aula, una base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI).

– Una mà de contes

Un web on podeu trobar vídeos amb gran varietat de contes elaborats amb diferents tècniques artístiques.

És un web al servei de la formació i actualització dels professors i professores de l’Educació Infantil i Primària. Està especialment dedicada al tema del llenguatge oral i escrit i al procés d’ensenyar i aprendre a les escoles.

Pàgina per treballar habilitats lectores amb exercicis de memòria visual, fixació de la vista o reconeixement, presentats d’una manera lúdica. Hi ha activitats estructurades per graus de dificultat.

El Galí és una guia per a l’autoaprenentatge interactiu de la llengua. Ofereix materials basats en el programa JClic destinats a l’aprenentatge interactiu de les llengües catalana i occitana, especialment recomanat per als alumnes nouvinguts a Catalunya.

És un web de recursos matemàtics. Podeu trobar recursos per treballar el càlcul, els problemes, els jocs online i la geometria.

És un web dedicat únicament a l’aprenentatge del llenguatge matemàtic des d’un punt de vista molt ampli. Pots trobar activitats de relacionar nombre amb quantitat, de diferenciar entre pocs i molts, per treballar colors i formes, de memòria visual, etc.

Una pàgina web que recull problemes matemàtics de la vida quotidiana.

Programa de TV3 que té l’objectiu d’ensenyar les matemàtiques quotidianes mitjançant l’entreteniment. Material didàctic per treballar a l’aula després de veure el capítol.

Propostes per a fer experiments interessants de manera senzilla.

Web que fa referència a les màquines, els inventors i els principis de la ciència.

 

Espero que aquestes pàgines web et siguin útils. Segur que me n’he deixat moltes, de manera que si en coneixes alguna altra, no dubtis a compartir-la als comentaris. Moltes gràcies 🙂

 

17 thoughts on “20 webs de recursos educatius que no et pots perdre

 1. Gracies per compartir recursos tant i tant útils. És admirable la gent que destina part del seu temps lliure a fer recerca i fer la arribar a company@s

  • Hola Montse,

   És un plaer compartir recursos educatius i més encara rebre comentaris tant agradables 😉

   Moltes gràcies per llegir el bloc i per les teves paraules.

   Seguim en contacte.

 2. He trobat mot encertat la difusió de les webs educatives que fas, però crec que n’hi ha una molt interessant que no fas esment i que a mi particularment m’ha anat molt bé per treure idees i recursos imprimibles, molt adient per a tots els nivells i particularment dirigit a nens/es amb dificultats d’aprenentatge o fins tot fer-ne adaptacions.

  La web es: Recursos per l’aula d’Educació Especial de Yolanda Roset.

  • Hola Cristina,

   Ja conec el bloc de la Yolanda, sempre el recomano molt. En aquest article no l’he anomenat ja que només parlo de webs. Ja tinc preparat un article en el que recomano blocs educatius. Ben aviat el publicaré.

   Moltes gràcies per llegir el bloc i per comentar. Seguim parlant.

 3. Moltes gràcies Nati,són molt útils aquestes pàgines.Les faré servir aviat amb els meus alumnes. Sóc professora d’un CRA L’Encantada del que formen parts tres pobles L’Alqueria d’Asnar, Planes i Benimarfull (on estic jo )província d’Alacant a la Comarca del Comtat. Tenim a les aules varios nivells i aquests recursos son excel.lents.

  • Hola Cristina,

   Moltes gràcies pel teu comentari. És molt agradable rebre aquestes paraules. Espero que les webs us puguin ser útils per preparar materials pels vostres alumnes. La gran diversitat que ens trobem a les aules fa que contínuament busquem i adaptem materials. Aviat publicaré un altre post compartint blocs educatius amb recursos molt útils.

   Seguim en contacte.

   Nati

 4. Bona nit Nati, estic preparant la classe de matemàtiques sobre les fraccions a sisè de primària i m’agradaria trobar recursos per poder fer-la molt pràctica i vivencial. Em podries ajudar amb algun dels teus recursos.
  Sempre me’ls miro i em van molt bé, t’estic molt agraida !
  Moltíssimes gràcies pel teu ajud i dedicació,
  Anna Pi

  • Hola Anna,

   Moltes gràcies pel teu comentari, t’estic molt agraïda per les teves paraules.
   Pots treballar les fraccions de manera pràctica tot fent un esmorzar i repartint els aliments en fraccions (xocolata, coca, fruita) Els mateixos alumnes poden portar un esmorzar per compartir i fer matemàtiques mentre esmorzeu 😉

   Jo ho vaig provar una vegada i va ser molt divertit, ja m’explicaràs. Seguim en contacte.

 5. Moltíssims gràcies Nati per compartir tantes coses amb nosaltres,
  És una pasada!!!
  Molt bon inici de curs!!

  Araceli

  • Hola Araceli,

   Moltes gràcies a tu per llegir l’article i per les teves amables paraules!!!
   Molt bon inici de curs per tu també!!
   Seguim en contacte 😉

  • Hola Pasqual,

   Moltes gràcies per llegir el bloc i per les teves amables paraules. Les valoro moltíssim!!!!
   Espero que les futures publicacions et segueixin semblant interessants!! Esperaré les teves aportacions 😉
   Seguim en contacte.
   Gaudeix d’un bon curs!

 6. Gràcies per compartir tot aquest munt de recursos.
  Jo te’n facilito alguns per si són del teu interès:
  Fantàstica pàgina a on trobareu ordenats alfabèticament tots els animals, quan cliques el nom de l’animal que vols estudiar s’obre una finestra amb audio, text i imatges. També hi trobareu enllaços directes a temes relacionats amb la biodiversitat com ara hàbitat, escalfament global,contaminació, micromón, clima, classificació dels animals… http://www.edu365.cat/aulanet/naturalesa/

  Completíssima pàgina per estudiar qualssevol tema de ciències:, matemàtiques, física, química,ciències naturals, i altres subtemes més específics com ara els sistemes esquelètic i muscular, animals, nutrició, creixement, ecologia…
  L’aplicació ens obre una finestra a on trobem l’explicació del tema que hem clicat, amb text, imatges, audio i enllaços amb ampliacions.
  Pàgina molt instructiva i que permetrà que els alumnes investiguin i facin recerca d’una manera molt guiada i segura
  http://www.edu365.cat/aulanet/ciencia/

  Completíssima web per estudiar el cos humà: Aparells circulatori, digestiu, reproductor, respiratori…

  http://www.edu365.cat/aulanet/coshuma/

  I molts d’altres que trobaràs a les meves pàgines web.

  Salutacions i bon curs!

  • Hola Ireia,

   Moltes, moltes i moltes gràcies per les teves aportacions!! Són recursos molt útils per treballar amb els alumnes. T’agraeixo moltíssim que els hagis compartit amb nosaltres!!!
   Espero que gaudeixis d’un bon curs!
   Seguim en contacte 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *