22 Recursos per treballar els drets dels infants

En aquest article trobaràs recursos útils per treballar els drets dels infants amb els teus alumnes.

Pots trobar materials molt diversos: Documents PDF, contes, vídeos, webs… Espero que et pugui ser útil.

 

1. Documents PDF.

De manera molt clar es vol trametre la Declaració de Drets de la Infància de 1989 de les Nacions Unides, explicant als nens i a les nenes més petits quins són els seus drets, els seus deures i les seves responsabilitats. Les tres bessones ens ajuden aclarir el concepte de dret, que de vegades pot resultar difícil d’entendre en tot el seu significat. Els nois i les noies sí que poden comprendre que hi ha un seguit d’accions i situacions concretes que són positives per a tothom, com l’estimació, la participació, la salut, l’educació… Identificar les coses bones i necessàries per a les persones com un dret és un primer pas que tenen al seu abast.

ScreenHunter_502 Apr. 19 18.22

Un document que resumeix les idees més importants sobre els drets dels infants. Aquest text ha estat elaborat amb la col·laboració de l’associació de Lectura Fàcil per tal de facilitar la comprensió als infants.

ScreenHunter_352 Nov. 20 19.04

 

 • Som joves, tenim drets….i deures. Autors: GrupIREF · Glòria Arbonés, Anna Baiges, Fèlix de Castro, Manuela Gómez, Marta Martí · www.grupiref.org Coordinació: Irene de Puig

Un material molt útil per treballar els drets i deures dels infants. El material està molt ben estructurat i comprèn gran varietat de recursos i activitats molt variades.

ScreenHunter_344 Nov. 19 23.36

 

Un material molt útil que inclou la declaració dels drets dels infants, desglossa cada dret explicat de manera entenedora, amb imatges i activitats.

ScreenHunter_345 Nov. 19 23.46

 

Un material molt útil en el que es resumeixen molt breument i de manera clara els diferents articles de la convenció sobre els drets dels infants.

ScreenHunter_346 Nov. 19 23.58

 

El material inclou un recull de fitxes que enuncien el dret a treballar, l’expliquen i reprodueixen el text corresponent de la convenció.

ScreenHunter_347 Nov. 20 00.05

 

2. Contes.

Coneix, aprèn i comprèn els drets dels nens de la veu de nens de tot el món i de qualsevol condició a través d’artístiques il·lustracions i d’un text amb un marcat caràcter poètic. Una obra que celebra el 20º aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, tractat signat el 20 de novembre de 1989 .

9788498014822-g

 

Són deu principis bàsics que és necessari divulgar i explicar als pares, educadors, metges, treballadors socials i a totes les persones i entitats que tenen cura dels infants. Els mateixos nens tenen dret a conèixer aquests principis.

És necessari que els infants coneguin i respectin les diferents cultures i ètnies, siguin conscients de les situacions d’injustícia que es dóna sovint al món i comprenguin que poden col·laborar a aconseguir una societat més justa.

ScreenHunter_348 Nov. 20 00.20

 

De manera molt clara es vol transmetre la Declaració de Drets de la Infància de 1989 de les Nacions Unides, explicant als nens i a les nenes més petits quins són els seus drets, els seus deures i les seves responsabilitats a través de frases senzilles i imatges.

Les Tres Bessones ens ajuden a aclarir el concepte de dret, que de vegades pot resultar difícil d’entendre en tot el seu significat.

Identificar les coses bones i necessàries per a les persones com un dret és un primer pas que tenen al seu abast.

ScreenHunter_350 Nov. 20 00.37

 

528_1_vetaquielsnostresdrets

 

Aquesta singular compilació ha estat publicada juntament amb Amnistia Internacional per celebrar el 60è aniversari de la firma de la Declaració Universal dels Drets Humans.
Descriu bellament cada article acompanyat d’una il·lustració feta per un reconegut artista internacional.

ScreenHunter_351 Nov. 20 00.42

 

Un conte- poema transmès de generació en generació per la tradició oral africana contra les expressions racistes.

images (8)

 

Aquest conte parla del racisme. De manera senzilla i serena explora les pors, les preocupacions i els interrogants que envolten aquesta temàtica.

3647

 

Un conte que parla de com són els infants.

que-es-un-nino

 

 • 21 contes per educar en valors. Coneix els teus drets. Un recull de contes i relats curts per educat en valors. La delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

llibre contes imatge 300

 

3.Vídeos.

 • Coneix els teus drets. Un vídeo en el que es parla dels drets dels infants de manera molt propera. (Català)

 

 • Derecho a la infancia. Un documental en el que els propis infants parlen dels seus drets. (Castellà)

 

 • Aprende cuáles son los derechos del niño.  Un vídeo en el que una nena explica de manera senzilla i entenedora els drets dels infants (Castellà)

 

 • Vídeo derechos del niño. Un vídeo educatiu en el que s’explica els drets dels infants (Castellà)

 

 • Drets dels infants. Un vídeo molt senzill que explica els drets dels infants amb imatges i subtitulat. (Català)

 

 • SED y los derechos de la infancia. Un vídeo que explica els drets dels infants a partir de dibuixos (Castellà)

 

4. Webs.

ScreenHunter_349 Nov. 20 00.31

 

DRETS INFANTS CONEIX

 

Si coneixes altres materials útils per treballar els drets dels infants comparteix-los als comentaris. Moltes gràcies.

 

2 thoughts on “22 Recursos per treballar els drets dels infants

 1. Hola Nati,

  El meu nom és Pep Guardiola i sóc el coordinador de la Plataforma d’Acció Social KABUA que està desenvolupant el grup d’investigació ERDISC del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB.
  En aquests moments hem publicat recursos didàctics a la Plataforma en referència als Drets dels Infants. Si us sembla adequada , també la podeu incloure entre els vostres recursos.

  Una abraçada,

  Pep Guardiola. ERDISC. UAB

  • Hola Pep,

   Moltes gràcies pel comentari. Ja he visitat el vostre web KABUA i feu molt bona feina!

   Afegiré el link a l’article com a recurs.

   Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *