20 webs de recursos educatius que no et pots perdre

El col·lectiu de mestres cada vegada és més actiu en l’ús de les TIC. Cada cop som més els mestres que creiem en la força de la xarxa per compartir recursos, per buscar informació, per resoldre problemes, per participar en projectes en comú…

En aquest article et presento un recull de webs que et poden ser útils en la teva feina a l’escola.

 

20 webs de recursos educatius

 

Edu365

L’edu365 és el portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que ha esdevingut un aparador de la innovació a l’educació mitjançant les TIC. En el web podeu trobar diferents activitats classificades en les diferents àrees.

– Edu3.cat

Web dedicada exclusivament a visionar vídeos educatius. A través de la CERCA podeu trobar-los fàcilment.

 – Més Recursos Educatius

Web que recull materials educatius a punt per imprimir. Els materials estan ordenats seguint l’estructura del currículum i organitzats per nivells educatius.

Espai educatiu en el que podeu trobar molts links amb activitats molt diverses per treballar les diferents àrees en els diferents nivells educatius.

 – El web de la Teresa

Web que recull gran varietat de recursos educatius i links interessants per treballar en les diferents àrees.

– Educació i les TIC

Bloc que recull recursos Tic, material didàctic i experiències educatives.

Pàgina web per treballar totes les àrees en els diferents nivells educatius.

Web amb links per treballar les diferents àrees amb jocs interactius.

Conjunt d’activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats motrius, sensorial, cognitives i emocionals, i en general a tota la població infantil fins a 4 anys.

– Alexandria

És una biblioteca de recursos digitals per a l’aula, una base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI).

– Una mà de contes

Un web on podeu trobar vídeos amb gran varietat de contes elaborats amb diferents tècniques artístiques.

És un web al servei de la formació i actualització dels professors i professores de l’Educació Infantil i Primària. Està especialment dedicada al tema del llenguatge oral i escrit i al procés d’ensenyar i aprendre a les escoles.

Pàgina per treballar habilitats lectores amb exercicis de memòria visual, fixació de la vista o reconeixement, presentats d’una manera lúdica. Hi ha activitats estructurades per graus de dificultat.

El Galí és una guia per a l’autoaprenentatge interactiu de la llengua. Ofereix materials basats en el programa JClic destinats a l’aprenentatge interactiu de les llengües catalana i occitana, especialment recomanat per als alumnes nouvinguts a Catalunya.

És un web de recursos matemàtics. Podeu trobar recursos per treballar el càlcul, els problemes, els jocs online i la geometria.

És un web dedicat únicament a l’aprenentatge del llenguatge matemàtic des d’un punt de vista molt ampli. Pots trobar activitats de relacionar nombre amb quantitat, de diferenciar entre pocs i molts, per treballar colors i formes, de memòria visual, etc.

Una pàgina web que recull problemes matemàtics de la vida quotidiana.

Programa de TV3 que té l’objectiu d’ensenyar les matemàtiques quotidianes mitjançant l’entreteniment. Material didàctic per treballar a l’aula després de veure el capítol.

Propostes per a fer experiments interessants de manera senzilla.

Web que fa referència a les màquines, els inventors i els principis de la ciència.

 

Espero que aquestes pàgines web et siguin útils. Segur que me n’he deixat moltes, de manera que si en coneixes alguna altra, no dubtis a compartir-la als comentaris. Moltes gràcies 🙂