22 Recursos per treballar els drets dels infants

En aquest article trobaràs recursos útils per treballar els drets dels infants amb els teus alumnes.

Pots trobar materials molt diversos: contes, vídeos, webs, recursos i molt més! Espero que et sigui útil.

 

1. Documents PDF.

L’hora del conte és una activitat de foment de la lectura per a infants que pot descarregar en format pdf. El llibre que tens a les mans recull totes i cada una de les reflexions, criteris i punts de vista sobre què ha significat la Convenció per a cada un dels ponents, amb els seus encerts, les seves mancances i sobre tot el seu desconeixement en el nostre context.

 

Un document que resumeix les idees més importants sobre els drets dels infants. Aquest text ha estat elaborat amb la col·laboració de l’associació de Lectura Fàcil per tal de facilitar la comprensió als infants.

ScreenHunter_352 Nov. 20 19.04

 

 • Som joves, tenim drets….i deures. Autors: GrupIREF · Glòria Arbonés, Anna Baiges, Fèlix de Castro, Manuela Gómez, Marta Martí · www.grupiref.org Coordinació: Irene de Puig

Un material molt útil per treballar els drets i deures dels infants. El material està molt ben estructurat i comprèn gran varietat de recursos i activitats molt variades.

ScreenHunter_344 Nov. 19 23.36

 

Un material molt útil que inclou la declaració dels drets dels infants, desglossa cada dret explicat de manera entenedora, amb imatges i activitats.

ScreenHunter_345 Nov. 19 23.46

 

Un material molt útil en el que es resumeixen molt breument i de manera clara els diferents articles de la convenció sobre els drets dels infants.

ScreenHunter_346 Nov. 19 23.58

 

El material inclou un recull de fitxes que enuncien el dret a treballar, l’expliquen i reprodueixen el text corresponent de la convenció.

ScreenHunter_347 Nov. 20 00.05

 

2. Contes.

Coneix, aprèn i comprèn els drets dels nens de la veu de nens de tot el món i de qualsevol condició a través d’artístiques il·lustracions i d’un text amb un marcat caràcter poètic. Una obra que celebra el 20º aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, tractat signat el 20 de novembre de 1989 .

9788498014822-g

 

Són deu principis bàsics que és necessari divulgar i explicar als pares, educadors, metges, treballadors socials i a totes les persones i entitats que tenen cura dels infants. Els mateixos nens tenen dret a conèixer aquests principis.

És necessari que els infants coneguin i respectin les diferents cultures i ètnies, siguin conscients de les situacions d’injustícia que es dóna sovint al món i comprenguin que poden col·laborar a aconseguir una societat més justa.

ScreenHunter_348 Nov. 20 00.20

 

De manera molt clara es vol transmetre la Declaració de Drets de la Infància de 1989 de les Nacions Unides, explicant als nens i a les nenes més petits quins són els seus drets, els seus deures i les seves responsabilitats a través de frases senzilles i imatges.

Les Tres Bessones ens ajuden a aclarir el concepte de dret, que de vegades pot resultar difícil d’entendre en tot el seu significat.

Identificar les coses bones i necessàries per a les persones com un dret és un primer pas que tenen al seu abast.

ScreenHunter_350 Nov. 20 00.37

 

528_1_vetaquielsnostresdrets

 

Aquesta singular compilació ha estat publicada juntament amb Amnistia Internacional per celebrar el 60è aniversari de la firma de la Declaració Universal dels Drets Humans.
Descriu bellament cada article acompanyat d’una il·lustració feta per un reconegut artista internacional.

ScreenHunter_351 Nov. 20 00.42

 

Dues històries de dos nens valents de Pakistan que lluiten per preservar els seus drets. Iqbal, va denunciar l’esclavitud i el treball infantil a les fàbriques de catifes i Malala, el dret a l’educació de totes les nenes. Dues històries contades amb senzillesa i unes il·lustracions que acompanyen la narració per aprofundir-hi. Dues històries de dos lluitadors que els nens han de conèixer per valorar el que tenen i seguir lluitant pels seus drets.

 

Un mundo mejor, derechos del niño. Ediciones Jaguar. VV.AA (Autor),‎ Gabriel Pacheco i Adolfo Serra (Ilustrador)

Onze meravellosos creadors, que formen un equip de somni, es presten a il·lustrar una cosa tan important com els deu primers Drets del Nen, de 1959, base dels drets que recollirà la Convenció dels drets de l’Infant de 1989. Un projecte que busca fer un potent recordatori visual a uns principis que tots hauríem de tenir tatuats a la memòria i en la nostra educació cívica.

 

Un conte- poema transmès de generació en generació per la tradició oral africana contra les expressions racistes.

images (8)

 

Aquest conte parla del racisme. De manera senzilla i serena explora les pors, les preocupacions i els interrogants que envolten aquesta temàtica.

3647

 

Un conte que parla de com són els infants.

que-es-un-nino

 

 • 21 contes per educar en valors. Coneix els teus drets. Un recull de contes i relats curts per educat en valors. La delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

llibre contes imatge 300

 

3.Vídeos.

 • Coneix els teus drets. Un vídeo en el que es parla dels drets dels infants de manera molt propera. (Català)

 

 • Derecho a la infancia. Un documental en el que els propis infants parlen dels seus drets. (Castellà)

 

 • Aprende cuáles son los derechos del niño.  Un vídeo en el que una nena explica de manera senzilla i entenedora els drets dels infants (Castellà)

 

 • Vídeo derechos del niño. Un vídeo educatiu en el que s’explica els drets dels infants (Castellà)

 

 • SED y los derechos de la infancia. Un vídeo que explica els drets dels infants a partir de dibuixos (Castellà)

 

4. Cançons.

 

 

 

5. Webs.

 • El Petit Compass. Manual d’educació en drets humans per a infants,és un manual d’educació en drets humans per fer servir, treballar i viure’l amb grups d’infants i joves, per part de la comunitat educativatant de l’àmbit formal, com no formal.

 

ScreenHunter_349 Nov. 20 00.31

 

DRETS INFANTS CONEIX

 

Si coneixes altres materials útils per treballar els drets dels infants comparteix-los als comentaris. Moltes gràcies.

 

Comparteix

8 thoughts on “22 Recursos per treballar els drets dels infants

 1. Hola Nati,

  El meu nom és Pep Guardiola i sóc el coordinador de la Plataforma d’Acció Social KABUA que està desenvolupant el grup d’investigació ERDISC del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB.
  En aquests moments hem publicat recursos didàctics a la Plataforma en referència als Drets dels Infants. Si us sembla adequada , també la podeu incloure entre els vostres recursos.

  Una abraçada,

  Pep Guardiola. ERDISC. UAB

  • Hola Pep,

   Moltes gràcies pel comentari. Ja he visitat el vostre web KABUA i feu molt bona feina!

   Afegiré el link a l’article com a recurs.

   Moltes gràcies.

 2. Hola,

  Gràcies pel recull de materials. Hi ha alguns enllaços que han canviat i no funcionen.

  Salutacions,

  • Hola Enric,

   Ara ho he revisat i de moment tots funcionen. Moltes gràcies per avisar.

   Espero que el recull et sigui útil.

   Nati

 3. Hola Nati, sóc la Montse Oller i sempre aprofito tots els recursos que envies que els trobo molt interessants. Jo tinc un canal de Youtube on penjo contes per treballar valors i emocions (https://www.youtube.com/user/MontseOller). Dins d’aquest canal n’hi ha un molt adient pel dia 20 de novembre que es diu ELS DRETS DELS NENS
  (https://www.youtube.com/watch?v=DCIkN2PD_Jw). T’ho comento perquè pels diferents reculls temàtics que fas sobre recursos, si en trobes algun en el meu canal que trobis adient, jo contenta de que el recomanis.
  Una abraçada,
  Montse Oller

  • Hola Montse,

   Ja he afegit el vídeo que ens has compartit. Moltes gràcies, ens serà molt útil.

   Seguim en contacte 😉

   Nati

 4. Hola Nati,
  Sóc la Roser Rodon, mare de dues nenes de 7 i 11 anys. Després de rebre el teu blog he investigat si avui al col.legi han tocat el tema i al dir-me que no, he aprofitat el moment de lectura de cada dia per ensenyar un dels videos i llegir un dels contes de les teves recomanacions.
  Gràcies ,son de gran ajuda.
  Una abraçada

  • Hola Roser,

   Moltes gràcies per visitar el bloc i per les teves amables paraules. Espero que hagueu pogut gaudir d’una lectura molt agradable 😉

   Una gran abraçada.

   Nati

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *